ΠΟΤΑΜΙ: Το συνέδριο ήρθε και πέρασε 6


The 2nd congress of The River party (To Potami) in Athens on Feb. 27 2016 / 2ο συνέδριο του Ποταμιού, ατην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 2016

φωτο από το LIFO

Και η ταπεινή μου συνεισφορά: δυό λόγια στο συνέδριο: 

«ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!
Πριν μιλήσω για συνεργασίες, θέλω ν’ απευθυνθώ στον πατριωτισμό όλων μας- και για την Ελλάδα και για την ευρύτερη πατρίδα μας την Ευρώπη. Η Ελλάδα κινδυνεύει. Βρίσκεται στην εντατική. Είναι ήδη failed state. Και στην οικονομία, και στην πολιτική και στο γεωπολιτικό πεδίο και στο πολιτιστικό και στο κοινωνικό. Ο ρατσισμός, ο εθνικισμός, ο αντι-ευρωπαϊσμός, φουντώνουν. Και η αξιοπιστία της χώρας στο μηδέν, πράγμα που την καθιστά ανύπαρκτη σε οποιοδήποτε διαπραγματευτικό θέμα- είτε λέγεται αξιολόγηση, είτε προσφυγικό.
Όλα αυτά βέβαια δεν έγιναν χτες, έχουν συσσωρευτεί σε βάθος χρόνου. Αλλά με την παρούσα κυβέρνηση εκτραχύνθηκαν πέρα από κάθε μέτρο. Αποδείχτηκε για άλλη μία φορά, αυτό που έχει διδάξει η Ιστορία: όπου και όποτε η Αριστερά πήρε την εξουσία, έφερε την καταστροφή.
Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει. Κάθε μέρα κάνει και κάποιο νέο»κατόρθωμα» που μας κάνει να μην πιστεύουμε τ’ αυτιά μας.
Ωστόσο χρόνος δεν υπάρχει. Ούτε για εκλογικές διαδικασίες.

Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα κατά νου, με αυτήν την καμπάνα συναγερμού, αφήνω στην κρίση σας να σκεφτείτε αν πρέπει να επιδιώξουμε συνεργασίες και ποιές.
Το ΠΟΤΑΜΙ του διμέτωπου αγώνα έφτασε στο 2%. Ας σκεφτούμε λοιπόν με το ανοιχτό μυαλό που διαπνέει τις επί μέρους πολιτικές θέσεις μας, χωρίς προκαταλήψεις και ιδεολογικά στεγανά παλαιότερων εποχών -αριστερά-δεξιά- όπως είπε και ο Γκυ Φερχόφσταντ – ποιές συνεργασίες χρειάζονται και πότε. Εγώ λέω ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

 

Σχολιάστε