ΜΕΛΙΤΤΑ ΓΚΟΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ


Υποψήφια για την Α’ Αθήνας με τους Οικολόγους Πράσινους

Η πολιτική μου διαδρομή ξεκινάει από τη συμμετοχή στα εναλλακτικά κινήματα του ’70-’80: Στην Καλιφόρνια, μαθήτρια, στη Θεσσαλονίκη φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής, με την καθοριστική εμπειρία της χούντας και έπειτα στο Παρίσι, όπου συμμετείχα στο φοιτητικό και φεμινιστικό κίνημα, στους αγώνες για ποιότητα ζωής, στην Αθήνα με τη μεταπολίτευση και το ’80 στο Βερολίνο, στο κίνημα των καταλήψεων για στέγη και εναλλακτικά πολιτιστικά κέντρα.

Ήταν φυσική εξέλιξη η ένταξή μου στο Πράσινο Κίνημα και στην Πολιτική Οικολογία που είναι η ολοκληρωμένη πολιτική έκφραση όλων αυτών των κινημάτων. Στα ’92-’94 εργάστηκα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε θέματα στεγαστικής πολιτικής. Σήμερα επαγγελματικά ασχολούμαι με την κοινωνική κατοικία και πολεοδομία. Στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων ανήκω από την ίδρυσή του.

Οι σημερινές εκλογές δίνουν την ευκαιρία το πράσινο κίνημα ν’ αποκτήσει και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Και ταυτόχρονα στην Ελλάδα να γυρίσει φύλλο στην πολιτική ζωή. Πιστεύω ότι θα μπορούσα να συμβάλλω προσωπικά γι αυτό, αφιερώνοντας όλες μου τις δυνάμεις.

1 Responses to ΜΕΛΙΤΤΑ ΓΚΟΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ

  1. Ο/Η ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ λέει:

    Αγαπητή Μελίτα,

    Συγχαρητήρια για την καλή επίδοση στις εκλογές.
    Keep walking!
    Π.Π.

Σχολιάστε