Ο ζόφος στα Εξάρχεια: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «FOOD COMPANY»


Πριν τρεις μέρες, στις 24 του μήνα, στις 9 το βράδι το εστιατόριο  «Food Company»  δέχτηκε εγκληματική επίθεση από ομάδα τραμπούκων  κουκουλοφόρων, που οπλισμένοι με λοστούς, τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, αδιαφορώντας για τη σωματική ακεραιότητα θαμώνων και προσωπικού. Η «αιτία» : η πρόθεση της διεύθυνσης να απολύσει ένα άτομο.

Το «Food Company» είναι ένα από τα πιο συμπαθητικά εναλλακτικά στέκια των Εξαρχείων, με πολύ φιλική ατμόσφαιρα, ευγένεια, φαγητά αξιοπρεπούς ποιότητας με πολλή φαντασία, ωραία μουσική, και το κυριώτερο, πρωτοπόρο στις πραγματικά χαμηλές τιμές, (πολύ πριν οξυνθεί η οικονομική κρίση). Αυτό λοιπόν το άντρο της στυγνής καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, αν τυχόν κλείσει μετά από αυτό το χτύπημα, εκείνοι  που επιτέθηκαν θα έχουν καταφέρει να χάσουν τη  δουλειά τους όχι ένα αλλά καμμιά δεκαριά άτομα. Ειρωνεία. Χώρια η παραπέρα δυσφήμιση των Εξαρχείων που θα κάνει ζημιά σε όλα τα μαγαζιά και θα υποβαθμίσει ακόμη πιο πολύ την ποιότητα ζωής στην πολύπαθη αυτή γειτονιά μας.

Για όλους εμάς, που το είχαμε στέκι, το Food Company μας λείπει. Ελπίζουμε η ζημιά να είναι προσωρινή. Πρέπει όμως πια όλοι οι γείτονες, οι πελάτες να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση, στην ανομία, στο έγκλημα, στη βρωμιά, στον επιταχυνόμενο θάνατο του κέντρου της Αθήνας και των ιστορικών του γειτονιών. Και να μην αφήσουμε το «Food Company» να κλείσει.

Ανοίγουμε σήμερα διάλογο για να ψάξουμε μαζί τρόπους για να αντιδράσουμε.

3 Responses to Ο ζόφος στα Εξάρχεια: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ «FOOD COMPANY»

  1. […] κ.λπ ομάδων, συμμοριών, μαφιών κ.ο.κ. Πρόσφατα κατεδαφίστηκε το εστιατόριο «food company» στα Εξάρχεια, με την πρόφαση κάποιας εργασιακής διαφοράς, από ένα […]

Σχολιάστε