17 Νοεμβρίου 211: τη σημερινή επέτειο την αφιερώνω στην Aliaa Magda Elmahdy…


…την 20χρονη φοιτήτρια και blogger από την Αίγυπτο που τόλμησε να εμφανιστεί γυμνή στο blog της για να καταγγείλει τον πουριτανισμό, τον σεξισμό,τον ρατσισμό και την υποκρισία της Αιγυπτιακής κοινωνίας, που όπως λέει «έχει εξορίσει το γυμνό,ακόμα και από τη Σχολή Καλών Τεχνών.» Εκτός των άλλων δηλώνει και άθεη. Φυσικά έγινε σάλος  την καταδικάζουν στην Αίγυπτο και οι ισλαμιστές και οι φιλελεύθεροι (γιατί υποτίθεται βλάπτει τον αγώνα για κοσμικό κράτος, εν όψει τον εκλογών στο τέλος του μήνα) , έχει όμως 10 000 likes στο facebook . Υπάρχουν φόβοι για τη ζωή της.

Συνήθως πρέπει να είσαι πολύ νέος, όπως τα παιδιά του Πολυτεχνείου το ’73, για να τολμάς τέτοιες υπερβάσεις, να μην λογαριάζεις παρά το όνειρο της ελευθερίας.

Και για τις γυναίκες το όχημα της ελευθερίας είναι πριν απ’ όλα το ίδιο τους το σώμα.

 

 

 

 

 

 

 

από  το blog   http://arebelsdiary.blogspot.com/?zx=5896bc0d6437aad1

(αν κάποιοι νομίζουν ότι θα δούν πορνό, θα απογοητευτούν)

7 Responses to 17 Νοεμβρίου 211: τη σημερινή επέτειο την αφιερώνω στην Aliaa Magda Elmahdy…

  1. Ο/Η νοσφερατος λέει:

    καλη αφιερωση. εκανα συνδεσμο.

    • Ο/Η melittag λέει:

      Σ’ ευχαριστώ. Όσο πιο γνωστή γίνεται, τόσο λιγώτερο κινδυνεύει, όπως ξέρουμε κι εμείς οι παλιοί.

  2. Ο/Η Δημήτρης Αλεξανδρινός λέει:

    Ελπίζω να μη τη μιμηθούν Μαρία και Τώνια σήμερα…

  3. Ο/Η Ενη λέει:

    Αγαπητέ Νοσφεράτε,
    Η αφιέρωση σωστή.
    Η διαφορά ομως μεταξύ των χωρών της Δύσης και των χωρών, οπως η Αιγυπτος και αλλες χώρες σε ο,τι αφορά το «γυμνό γυναικείο σώμα», ειναι πολύ μεγάλη.

    Οι γυναίκες της Δύσης, με τους γυναικείους αγώνες, εχουν απομυθοποιήσει την εικόνα του γυμνού σώματος και εχουν επικεντρωθεί στο απαράβατο δικαίωμα των γυναικών να «ελέγχουν το σώμα τους».
    Και το εχουν πετύχει με μια σειρά νομοθετικές ρυθμίσεις (βία κατά των γυναικών, κακοποίηση, σεξουαλικη παρενόχληση στον τόπο εργασίας κλπ) αλλά

    και με την αλλαγή της νοοτροπίας.

    Το γυμνό σώμα ειναι πλέον αντικείμενο καλλιτεχνικων εκδηλώσεων (εκθέσεις ζωγραφικης κλπ.) και δεν σοκάρει πλεον την κοινωνία.

    Η ενέργεια ομως της Αιγύπτιας μπλογγερ ειναι απολύτως δικαιολογημένη και της οφείλουμε επαινο γιατί ειναι πολιτική πράξη, ενάντια στο κατεστημένο της πατρίδας της και στην υποκρισία που επικρατεί.

Σχολιάστε