Ευρωεκλογές 10: Ο Κον-Μπεντίτ κάνει έκκληση για τη δημιουργία μιάς «κοινής οικολογικής δύναμης» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.


ΜΗΝ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ!

Στο Παρίσι, σε πρόσφατη (6/5/19) εκδήλωση της La Republique en Marche (LREM- Macron) αφιερωμένης στην οικολογία, ο πρώην Ευρωβουλευτής διαβεβαίωσε ότι είναι απαραίτητοι οι συμβιβασμοί μεταξύ Σοσιαλδημοκρατών, Δεξιάς, Φιλελευθέρων και Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, ώστε να δημιουργηθεί μια κοινή οικολογική δύναμη που θα κάνει πράξη την οικολογική μετάβαση. Κάλεσε τους Macronistes να κάνουν σαφή διάκριση ανάμεσα στους «αδιάλλακτους αντιπάλους¨, δηλαδή τους υποψηφίους της ΛεΠέν και του Μελανσόν και στους πολιτικούς ανταγωνιστές, δηλαδή τους υποψηφίους του Σοσιαλιστικού κόμματος και της «Ευρώπης -Οικολογίας».  Και έκλεισε με την ελπίδα ότι «οι σημερινοί ανταγωνιστές μπορεί να είναι οι αυριανοί συνεργάτες.

Ο Ντανύ ήταν στο πλευρό του Pascal Canfin, του Νο 2 της ευρωλίστας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» του Μακρόν. Στην εκδήλωση εκφράστηκε ο ενθουσιασμός για τη δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας για την οικολογική μετάβαση. Ο «φιλελεύθερος-ελευθεριακός» (libéral-libertaire) της οικολογίας Ντανύ- και μέντορας του Κανφέν- μίλησε με πάθος υπέρ της ευρωπαϊκής ενοποίησης, υπέρ της κουλτούρας συναίνεσης τω Βρυξελλών και στηλίτευσε το κλείσιμο των συνόρων.

Pascal Canfin et Daniel Cohn-Bendit lors du meeting de soutien à la liste LREM pour les européennes, le 6 mai.

Photo Marc Chaumeil pour Libération

Ο Κανφέν (πρώην επικεφαλής της WWF και πρώην υπουργός του Ολλάντ) τόνισε την πρωταρχική θέση που έχει η οικολογία στο πρόγραμμα «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και το σχέδιο του Μακρόν για δημιουργία μιάς «Ευρωπαϊκής Τράπεζας για το Κλίμα» όπου το οικολογικό χρέος θα αναγνωρίζεται και θα αντιμετωπίζεται σαν το δημοσιονομικό χρέος.

πηγές: https://www.liberation.fr/france/2019/05/07/canfin-et-cohn-bendit-celebrent-la-conversion-ecolo-de-macron_1725396

http://www.lefigaro.fr/politique/europeennes-daniel-cohn-bendit-invite-les-ecologistes-a-ne-pas-trop-durcir-le-ton-20190508

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: