ΒΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΦ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ 2017: στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας


Ένα πληροφοριακό podcast του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: ttps://www.youtube.com/watch?v=EoNnqJmiBKk

To φετινό βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία της σκέψης απονέμεται στην δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Ταγιάνι αναγγέλλει τη βράβευση. Διάφοροι κομμουνιστές ευρωβουλευτές γελάνε κοροϊδευτικά ή φωνάζουν, κάποιος απευθύνεται στον Ταγιάνι στα ιταλικά με ένα «ντροπή σου». Ο Ταγιάνι εκνευρισμένος τους καλεί να σεβαστούν την απόφαση της πλειοψηφίας, ενώ καταχειροκροτείται. Διακρίνουμε τους Κούλογλου και Χρυσόγονο που δεν χειροκροτούν (αυτό δα έλειπε!) αλλά κοιτάζουν αμήχανα. Το βραβείο παραλαμβάνουν μέλη της αντιπολίτευσης ή αντιπρόσωποί τους, γιατί οι ίδιοι είναι στη φυλακή. Η τελετή τελειώνει με σύσσωμο το Κοινοβούλιο να τους χειροκροτεί. Πλην Λακεδεμονίων: Η μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών της ομάδας της Αριστεράς (GUE/NGL) είτε απουσιάζουν επιδεικτικά, είτε μένουν καρφωμένοι στις θέσεις τους, μεταξύ αυτών και ο Δ.Παπαδημούλης, που για άλλη μία φορά ντρόπιασε την Ελλάδα.

Και ένα σχόλιο του Μίλτου Κύρκου, ευρωβουλευτή με το Ποτάμι (αντιγράφω από το facebook): «Δεν έχουμε περιέργεια για το γιατί οι βουλευτές της GUE απείχαν απο την απονομή του Βραβείου Ζαχάρωφ στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας. Ξέρουμε ότι 159 θάνατοι, 300 φυλακισμένοι, ακόμη και η απαγόρευση κομμάτων να συμμετέχουν στις προεδρικές εκλογές είναι ψιλά γράμματα. Η περιέργεια μας είναι εάν βραβευόταν σήμερα ο Αντρέι Ζαχάρωφ, οι βουλευτές της GUE θα έμεναν στην αίθουσα;»

υ.γ. Κάποιοι αριστεροί προβάλλουν το επιχείρημα ότι η αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα είναι «δεξιά». Ακόμα και αν είναι έτσι, οι δεξιοί που αγωνίζονται κατά του φασισμού, φυλακίζονται και δολοφονούνται δεν αξίζουν υποστήριξη; Δηλαδή στα χρόνια της Χούντας στη χώρα μας αντιστασιακοί ήταν μόνο οι αριστεροί; Δεξιοί, κεντροδεξιοί και κεντρώοι όπως η Βιργινία Τσουδερού, ο Νίκος Παπάς με το κίνημα του ναυτικού, ο Γιάγκος Πεσματζόγλου δεν άξιζαν υποστήριξη επειδή δεν ήταν αριστεροί; Δε θα ξεχάσω ακόμα και σ’εκείνα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης πόσο οι αριστεροί και αριστεριστές προσπαθούσαν να μειώσουν ακόμα και τον Αλέξανδρο Παναγούλη, και ζωντανό και μετά θάνατον.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: