ΠΟΤΑΜΙ: Το συνέδριο ήρθε και πέρασε 4


DSCN7617

Οι πιο ενδιαφέρουσες στιγμές, ομιλίες και παρουσίες

Σπύρος Λυκούδης:   http://topotami.gr/spiros-likoudis/

(αποσπάσματα)

Για τα αίτια της εκλογικής υποχώρησης: «(…) Η ανάλυση των δεδομένων και της πολιτικής πραγματικότητας με οδηγεί την αναζήτηση αυτή των αιτιών να επικεντρώνω σε 3 κυρίως τομείς, δυστυχώς ακόμα αδιαμόρφωτους στο Ποτάμι:  -Στον χαρακτήρα της οργανωτικής συγκρότησης και των διαδικασιών λήψης των αποφάσεων στο κόμμα -Στην πολιτική του ταυτότητα και -Στον στρατηγικό πολιτικό προσανατολισμό του.(…)

Για τη γενική πολιτική κατάσταση: «Η εκτρωματική κι ανίκανη για «δεύτερη φορά» κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛ παραπαίει. Φθείρεται καθημερινά και φθείρει τη χώρα. Την παρασύρει στη δίνη νέων αδιεξόδων. Την οδηγεί σε διεθνή απομόνωση και περιθωριοποίηση.Την αποξενώνει μεθοδικά από το φυσικό και ασφαλές γεωπολιτικό της περιβάλλον. (…) Ο νεποτισμός, η κομματοκρατία, η ολοκληρωτική, αυταρχική, καθεστωτική και αντι-δημοκρατική της συμπεριφορά, η αναγόρευση των διαφωνούντων ως εχθρών, όπως κι άλλες πρακτικές νομοθετικής και πολιτικής συμπεριφοράς, ο αριστερός Μακαρθισμός της, υπονομεύουν ουσιαστικές δημοκρατικές κατακτήσεις της μεταπολιτευτικής περιόδου. (…) Κάθε πρόβλεψη για άμεση κατάρρευσή του είναι επισφαλής. (…) Είμαι όμως επίσης βέβαιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μετεξελιχτεί σε κάποιο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα, πόσο μάλλον σε ένα κεντρώο μεταρρυθμιστικό κόμμα. Στην άλλη άκρη του πολιτικού φάσματος η συντηρητική παράταξη ανασυντάσσεται. (…) Το μεταρρυθμιστικό προφίλ που πρόβαλε ο κ. Μητσοτάκης προσέλκυσε «νεο-σύλλεκτους» ψηφοφόρους και συντέλεσε αποφασιστικά στο να υπερκεραστεί η δύναμη του παραδοσιακού κομματικού κατεστημένου. Ωστόσο, οι θέσεις του κ. Μητσοτάκη, που προς το παρόν παραμένουν στο επίπεδο των εξαγγελιών, είναι φανερό ότι δεν αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα μέσα στο ίδιο του το κόμμα το οποίο παραμένει φοβικά αντίθετο σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις.

Τί να κάνουμε: «(…) υποστηρίζω, με πεποίθηση και αυτοπεποίθηση, ότι μόνο η δημιουργία ενός Νέου και Μεγάλου Πολιτικού Σχηματισμού στο Μεσαίο Χώρο, στο ριζοσπαστικό κοινωνικό και πολιτικό Κέντρο, που μπορεί να συγκροτηθεί από κόμματα, δυνάμεις οι οποίες συγκλίνουν στην επιδίωξη κοινών πολιτικών στόχων, για τη Ανασυγκρότηση και ανάταξη της πατρίδας μας μόνο ένας τέτοιος φορέας μπορεί να ανοίξει δρόμους. Η σημερινή στασιμότητα μας μπορεί ταχύτατα να μεταβληθεί σε άτακτη υποχώρηση και αμελητέα εκλογική απήχηση εάν επικρατήσουν αντιλήψεις κομματικού πατριωτισμού και δυνάμεις αδράνειας. (…) Το Ποτάμι, ως ένα νέο και άφθαρτο κόμμα, με τις δικές του δυνάμεις, με αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στις αξίες, τις πεποιθήσεις και το προοδευτικό μεταρρυθμιστικό του Πρόγραμμα, μπορεί πράγματι να πρωτοστατήσει στη δημιουργία του Νέου και του Μεγάλου. (…) Πιστεύω ότι το Συνέδριο πρέπει να ενσκήψει στα προβλήματα στα οποία μου δώσατε την ευκαιρία να αναφερθώ, με αυτοπεποίθηση, χωρίς φόβο και πάθος. Δεν θα πρέπει να αφήσουμε τα πράγματα να εξελιχθούν ερήμην μας και να φτάσουμε σε σημείο μη επιστροφής. Θα είναι τότε πολύ αργά.(…)

DSCN7618

Σπύρος Δανέλλης http://topotami.gr/spiros-danellis-2/ : «(…) Ο κίνδυνος του failed state είναι πλέον ορατός. Σ’ αυτή τη συγκυρία έχουμε τις εργασίες του συνεδρίου μας. Οι αποφάσεις που καλούμαστε να λάβουμε, αποκτούν, επομένως δραματικώτερο χαρακτήρα. (…) Παρά την απρόσμενη εκλογή Μητσοτάκη, ο πολιτικο-ιδεολογικός της πυρήνας παραμένει βαθιά δεξιός, με συντηρητικές, αναχρονιστικές αντιλήψεις. Η απομάκρυνσή της από τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό, δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το εγχείρημα του νέου της προέδρου να την μετακινήσει στο κέντρο, προσκρούει σε ιδεολογικά βαρίδια, που δεν αντιμετωπίζονται με προσωπικές διευθετήσεις και διανομή ρόλων. Το στοίχημα του Κυριάκου Μητσοτάκη να επιβάλλει στο κόμμα του, την δική του πολιτική ατζέντα, αποφεύγοντας εκπτώσεις και παραλυτικές ισορροπίες, απαιτεί υπέρβαση των κομματικών του ορίων.
Είναι βέβαιο ότι οι πιέσεις που δεχόμαστε από δεξιά, είναι ισχυρές. Ας έχουν υπόψη τους, τους παραπάνω προβληματισμούς οι κεντροδεξιοί – φιλελεύθεροι σύντροφοί μας στο Ποτάμι…Αποτελεί αφελή μύθο πως τελείωσε η Αριστερά και η Δεξιά. (…) Έχουμε όντως δυνατότητα να προτείνουμε συγκεκριμένο και συγκροτημένο λόγο, και όχι συνθήματα; Μόνο έτσι θα παίξουμε ηγεμονικό ρόλο στις ραγδαίες εξελίξεις. Εγώ πιστεύω ότι έχουμε τη δυνατότητα. Για αυτό χρειάζεται αναδιοργάνωση και πλήρης αξιοποίηση των Τομέων Πολιτικής και της Επιτροπής Διαλόγου. Όπως επίσης χρειαζόμαστε και οργανωτικές δομές, που επιτέλους θα διαχύσουν στην κοινωνία τον παραγόμενο πολιτικό μας λόγο. Να λειτουργήσουμε επιτέλους ως συλλογικότητα. Ένα κόμμα που ετεροπροσδιορίζεται, επιδεικνύοντας φοβικότητα και εσωστρέφεια, σε σχέση με συμμαχίες, συνεργασίες και κοινές πρωτοβουλίες είναι καταδικασμένο σε μαρασμό. Ας αποφύγουμε επιτέλους το καταστροφικό σύνδρομο του σκαντζόχοιρου. (…) Αποφασίσαμε κάποια πράγματα. Από Δευτέρα θα δοκιμαστούν. Η κατάθεση διαφορετικών πολιτικών απόψεων αποτελεί πλούτο για το κόμμα. Επιβάλλεται να συνθέσουμε τις αντιθέσεις μας και να λειτουργήσουμε ως ευρύτερη συλλογικότητα. Είναι μια πρόκληση, που μπορούμε να την αξιοποιήσουμε.
Να αγκαλιαστεί και να αξιοποιηθεί το σύνολο του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού του κόμματος. Είναι η προίκα μας, η διαφορετικότητά μας.(…)»

Παύλος Ελευθεριάδης (διεκδίκησε τον ρόλο του επικεφαλής και πήρε περίπου το 11,5% των ψήφων): http://topotami.gr/pavlos-eleftheriadis/

«(…) Ας μην γελιόμαστε όμως, ο τιτανικός βυθίζετα. Αν δεν κάνουμε κάτι, το Ποτάμι τελειώνει. (…) Ενώσαμε τις δυνάμεις της μεταρρύθμισης; Όχι δεν τις ενώσαμε. Αποτύχαμε. Δεν είναι μυστικό ότι το Ποτάμι περνάει κρίση. Τον Σεπτέμβριο χάσαμε το ένα τρίτο της εκλογικής δύναμής μας. Οι δημοσκοπήσεις μας γράφουν εκτός βουλής. Γιατί; Μήπως φταίνει οι ιδέες μας; Όχι, αυτές θριαμβεύουν. Δείτε ότι με αυτές πάνω κάτω ιδέες ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε τη Νέα Δημοκρατία. (…) To Ποτάμι δεν έγινε ποτέ κόμμα. Παρέμεινε πάντα παρέα. Τί είναι κόμμα; (…) Ένα κόμμα έχει οργάνωση. Έχει κυβερνητκό πρόγραμμα – όπως αυτό που παρουσίασα εγώ τον Νοέμβριο. Ένα κόμμα παράγει προτάσεις πολιτικής. Όχι εκθέσεις ιδεών, αλλά σχέδιο εκτέλεσης πολιτικών και αποφάσεων. Έχει γραφεία στην κοινωνία που ο κόσμος πάει, συζητάει, πληροφορεί και πληροφορείται, σκέφτεται και αποφασίζει. Ένα κόμμα έχει δομές που με μόνιμο και σταθερό τρόπο και διαδικασίες παράγει και αναλύει ιδέες και τις επιστρέφει στη βάση του. Ένα κόμμα αναπνέει στην κοινωνία. Ένα κόμμα είναι μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας. Έχει μια σταθερή ομάδα, αξιόπιστων και ικανών ανθρώπων που περιστοιχίζουν τον αρχηγό και που ο κόσμος μαθαίνει να εμπιστεύεται. Που δεν αλλάζουυν κάθε δύο εβδομάδες. Έχει σταθερά όργανα που μαθαίνουν, σκέφτονται και αποφασίζουν και πληροφορούν. Το Ποτάμι δεν έχει τίποτε από αυτά. Ήταν έτσι από την αρχή. (…) Το Ποτάμι δεν έχει μάθει να ενώνει. Πού είναι τα στελέχη που μας στήριξαν στις ευρωεκλογές; Που είναι οι προσωπικότητες που ήταν μαζί μας μέχρι και χθες; Γιατί δεν είναι σήμερα εδώ ο Τσακυράκης, ο Διαμαντούρος, ο Τσούκας, ο Ματσαγγάνης, ο Τσακλόγλου; (…) Έχω μόνο μια πρόταση προς το Συνέδριο. Να κάνουμε την κοινωνική δικαιοσύνη την αναζωογονητική ιδέα της ανασυγκρότησης της Ελλάδας. Να είματε ανένδοτοι απέναντι στη διαφθορά. Να σπάσουμε τις μικρές και μεγάλες συντεχνίες που λεηλατούν την Ελλάδα. Να δώσουμε στους απλούς έλληνες ίσες ευκαιρίες. Να ανακουφίσουμε τους ανέργους και τους ανασφάλιστους. Να κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στους προγόνους μας έκαναν μια από τις πρώτες κοινβουλευτικές δημοκρατίες της Ευρώπης. Να αγωνιστούμε για να κάνουμε πλειοψηφικές τις ιδέες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ανοικτής κοινωνίας και της Ευρώπης. Να δικαιώσουμε την άνοιξη του 2014.(…)»

Κυριάκος Μητσοτάκης:  http://topotami.gr/o-cheretismos-tou-kiriakou-mitsotaki-sto-sinedrio-tou-potamiou/«

Κυρ.Μητσοτάκης

Κυρ.Μητσοτάκης

(…) έχουμε δώσει μαζί κοινούς αγώνες, για να διασφαλίσουμε την Ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδος. Τρία κόμματα, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ κράτησαν την Ελλάδα στην Ευρώπη τον περασμένο Ιούλιο και αυτό δεν πρέπει  να το ξεχνάμε.  Αναλαμβάνοντας τότε ένα σημαντικό πολιτικό κόστος, κάνοντας όμως το καθήκον μας απέναντι στη χώρα και απέναντι στην πατρίδα και μαζί πιστεύω αγωνιζόμαστε και μέσα στην Ευρώπη για τις κοινές μας ιδέες. Εδώ πρέπει να σας πω, ότι και στις Ευρωπαϊκές πολιτικές οικογένειες μπορεί να συμβαίνουνε ορισμένα παράδοξα πράγματα. Δύο κόμματα τα οποία ανήκουν σε διαφορετικές Ευρωπαϊκές οικογένειες, η Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι, αλλά και κόμματα τα οποία ανήκουνε στη συμμαχία των φιλελεύθερων, να αισθάνονται ότι έχουνε περισσότερα κοινά, απ’ ότι μπορεί να έχει το δικό μου κόμμα, με ένα άλλο κόμμα, το οποίο ανήκει στην ίδια δικιά μας πολιτική οικογένεια, όπως το κόμμα του κυρίου Όρμπαν παραδείγματος χάρη. Σήμερα υπάρχει μία πραγματική διαχωριστική γραμμή στην Ελλάδα. Είναι  η διαχωριστική  γραμμή ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και την πρόοδο και το λαϊκισμό και την οπισθοδρόμηση και αυτή η διαχωριστική γραμμή, αυτή η αντίθεση είναι  πραγματικά μία αβυσσαλέα αντίθεση. (…) Δυστυχώς σε αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία στο τιμόνι της χώρας βρίσκεται η πιο ιδεοληπτική, η πιο ανίκανη Κυβέρνηση των μεταπολιτευτικών χρόνων. (…) Σημασία έχει, φίλες και φίλοι, και το πιστεύω ακράδαντα, ότι όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, είμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου και αυτό έχει αξία. Παλεύουμε για δίκαιες και εφαρμόσιμες μεταρρυθμίσεις.  Στεκόμαστε απέναντι στο λαϊκισμό. Είμαστε με την αλήθεια, την αξιοπιστία, την ανάπτυξη, την αλληλεγγύη, την αριστεία, παραδοσιακές αξίες της Νέας Δημοκρατίας. Αγωνιζόμαστε όλοι για σύγχρονες μεταρρυθμίσεις. Πρακτικές μεταρρυθμίσεις, για το πώς θα στηρίξουμε τον ιδιωτικό τομέα, πως θα κάνουμε το Κράτος πιο λειτουργικό, ναι, πως θα έχουμε περισσότερη διαφάνεια στην πολιτική, πως θα προάγουμε την αριστεία στην παιδεία. Αυτοί είναι  κοινοί άξονες οι οποίοι μας ενώνουν όλους. (…)»

Κώστας Σημίτης http://topotami.gr/o-cheretismos-tou-kosta-simiti-sto-sinedrio-tou-potamiou/

K.Σημίτης

K.Σημίτης

(…) Πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο μας οφείλω ν’ αναδείξω εδώ στη δική σας συνάντηση, αυτό που θεωρώ αναγκαίο για την κοινωνία μας και τη χώρα. Για να επανέλθουμε στην ομαλότητα, για να υπάρξει ορθολογισμός, για να μη συνεχιστούν οι περιπέτειες εκείνων που μας κυβερνούν, για να μας κυβερνούν πρόσωπα τα οποία έχουν γνώση και κατεύθυνση, να μη μας κυβερνούν πρόσωπα ανόητα που πιστεύουν ότι μπορεί από δω, την Ελλάδα, ν’ αλλάξουν όλο το καθεστώς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτά όλα χρειάζεται ένας ισχυρός πόλος ανάμεσα στη Δεξιά και την παράλογη και χωρίς έρμα Αριστερά. Τον ισχυρό πόλο πρέπει να δημιουργήσετε κι εσείς. Εσείς που ξεκινήσατε ένα αξιόλογο πείραμα υπέρβασης και το οποίο απέδωσε. Να πιέσετε να ξεπεραστούν εγωισμοί, μικροφιλοδοξίες, στείρες εμμονές και χωρίς περιεχόμενο πολιτικολογίες. Να δώσετε έτσι αποφασιστική δύναμη σε ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας το οποίο πιστεύει και θέλει μια σταθερή οικονομία, θέλει κοινωνική αλληλεγγύη, βεβαιότητα για το αύριο. Ένα μεγάλο τμήμα του λαού μας που θέλει θεσμούς που λειτουργούν για το κοινωνικό σύνολο και όχι για το εκάστοτε κόμμα εξουσίας, όχι για πολιτικούς συντεχνιών που εκπροσωπούν τους δικές τους παρέες και το δυναμώνουν το πελατειακό κράτος. (…)

DSCN7623Matias Alonso, Γενικός Γραμματέας του ισπανικού κόμματος των CIUDADANOS: http://topotami.gr/o-cheretismos-tou-matias-alonso-sto-sinedrio-tou-potamiou/  «(…) θέλω να ευχαριστήσω τον Σταύρο για την υποστήριξη που έδωσε στο Κόμμα μου τους «Πολίτες, τους Ciudadanos» στις τελευταίες κοινοβουλευτικές εκλογές στην Ισπανία. (…) Οι Ciudadanos είναι καινούργιο Κόμμα που όμως ευχαριστεί όλους όσους δούλεψαν και συνεχίζουν να δουλεύουν για να ενισχυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και να την οδηγήσουν αποφασιστικά στην οικοδόμηση των πραγματικών Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης. Πριν από τρεις μέρες καταλήξαμε σε συμφωνία για μια Κυβέρνηση μεταρρυθμιστική και προοδευτική στην Ισπανία μετά από αρκετές εβδομάδες διαπραγματεύσεων με το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Κάναμε μια σημαντική προσπάθεια για να καταλήξουν σε αυτή τη συμφωνία που θα επιτρέψει την πολιτική αναγέννηση και την αλλαγή που χρειάζεται η Ισπανία, αφήνοντας στο περιθώριο τη στασιμότητα της παλιάς Δεξιάς και του λαϊκισμού μιας Αριστεράς που αυτοαποκαλείται νέα, που όμως στην πραγματικότητα είναι αγκυρωμένη σε παλιές ιδέες, που τον προηγούμενο αιώνα απέδειξαν την αναποτελεσματικότητα και την αδιαλλαξία τους. Οι Ciudadanos είναι ένα Δημοκρατικό Φιλελεύθερο Κόμμα που καλύπτει το πολιτικό Κέντρο, είναι προοδευτικό και προσηλωμένο σε κοινωνικές αξίες. Σίγουρα θα γίνει πλειοψηφικό στην Ισπανία και στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. (…) Πιστεύουμε στην Ευρώπη we believe in Europe, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση ενωμένη και ισχυρή, που θα βαδίσει αποφασιστικά προς ένα πραγματικό φεντεραλισμό, προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Το υποστηρίζαμε από παλιά και το υποστηρίζουμε ακόμη περισσότερο τώρα, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές από τις οποίες περνάει η Ευρωπαϊκή Ένωση, που φαίνεται να μπαίνει σε μια καινούργια κρίση. Υποστηρίζουμε την ανάγκη για μια πραγματική ανάκαμψη της οικονομίας στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα διάσωσης. Θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσπαθήσει να πετύχει την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας με τρόπο αποτελεσματικό, έτσι ώστε να φύγουμε από αυτό το σκιάχτρο του Grexit. Μια πορεία οικονομικής ανάπτυξης και προάσπισης δικαιωμάτων και βασικών αρχών που θα απομακρύνει επίσης το φόβητρο του λαϊκισμού. Θέλουμε να εκφράσουμε τη στήριξή μας στον ελληνικό λαό, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές της οικονομικής κρίσης και επίσης να ευχαριστήσουμε τον ελληνικό λαό για την προσπάθειά του και την αλληλεγγύη που έδειξε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Είναι μια κρίση, ενώπιον της οποίας η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έδειξε επαρκή αντανακλαστικά. Οι Ciudadanos και η ομάδα των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το έχουν επαναλάβει επανειλημμένα στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πρόκειται για μια κρίση ανθρώπων, που προκαλεί πόνο, δεινά και απώλεια ζωών, ανθρώπων που προσπαθούν να ξεφύγουν από την καταπίεση και τον πόλεμο και που κοιτούν προς την Ευρώπη με την ελπίδα να σώσουν τις ζωές τους και να εξασφαλίσουν για τον εαυτό τους αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής.

Η Ευρώπη όμως δεν κατάφερε να δώσει μια αποτελεσματική απάντηση σε αυτή την κρίση. Εξακολουθεί η έξοδος εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων, οι οποίοι ζητούν βοήθεια και δεν την παίρνουν.Άλλη μια απόδειξη για ότι πρέπει να συνεχίσουμε να οικοδομούμε ένα πραγματικό ευρωπαϊκό φεντεραλισμό που θα είναι ικανός να παίρνει αποφάσεις χωρίς αναβλητικότητα, που θα επιτρέπουν να διαχειριζόμαστε τις κρίσεις και να αποφεύγουμε αυτές οι κρίσεις να μετατρέπονται σε χρόνια προβλήματα. Είναι ένας δρόμος, μια πορεία η οποία αμφισβητείται εξ αιτίας του Grexit και των παραχωρήσεων προς το Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι παραχωρήσεις οι οποίες έχουν ως στόχο να μην ξανανοίξει η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Ηνωμένο Βασίλειο ζητούσε από παλιά και συνεχίζει να ζητάει μια ολοκλήρωση α αλά καρτ, ένα κοστούμι κατά παραγγελία. Είναι μια πορεία δύσκολη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και είναι δύσκολο με αυτό τον τρόπο να φτάσουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης. Δεν θα πρέπει να χαλαρώσουμε στον αγώνα μας για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης ομόσπονδης. Οι Ciudadanos θα συνεχίσουν αποφασιστικά προς αυτή την κατεύθυνση. Η ομάδα των Φιλελευθέρων βρίσκεται στην ίδια κατεύθυνση, έχουμε το ίδιο όραμα για την ομοσπονδιακή Ευρώπη. Γιατί είμαστε πεπεισμένοι ότι ενώπιον των προκλήσεων και των ευκαιριών του παγκοσμιοποιημένου κόσμου, ενός κόσμου που γίνεται όλο και πιο ενωμένος και συνδεδεμένος έχουμε ένα εργαλείο. Το εργαλείο μας είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, μια δημοκρατική Ευρωπαϊκή Ένωση με ανθρώπινα δικαιώματα, αλληλεγγύη, ανάπτυξη κοινωνική και οικονομική. (…) Θέλουμε να ζητήσουμε από το Ποτάμι να ενωθεί σε αυτό τον αγώνα ενίσχυσης και συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευχόμαστε στο Ποτάμι στους εθελοντές του, σε όλους όσους κατέχουν θέση κρατικής ευθύνης καλή επιτυχία (…)»

 

 

 

 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: