ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ, Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.


CSUkYIAWcAElm_O

Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ, πρόχειρα συγκαλυμμένος! Η κυβέρνηση προσπαθεί να συνδέσει προσφυγικό με δημοσιονομικό, να χρησιμοποιήσει το προσφυγικό πρόβλημα για να εκβιάσει τους εταίρους της Ελλάδας να συναινέσουν στην χαλάρωση του δημοσιονομικού! Κυριολεκτικά πατάει επί πτωμάτων! Εκμεταλλεύεται τους κατατρεγμένους συνανθρώπους μας, την πραγματική ανθρωπιστική καταστροφή για να αποφύγει την εφαρμογή των μέτρων. Των μέτρων που την έχουν φέρει σε απίστευτο ξεχαρβάλωμα, σε πλήρη πανικό, αφού παραμένει εγκλωβισμένη στον παραλογισμό της υπερφορολόγησης ως μονόδρομου, και δεν διανοείται να μειώσει τα έξοδα του κράτους ή/και να κάνει γενναίες αποκρατικοποιήσεις.

Και πριν από λίγο καιρό νόμιζε ότι μπορούσε να εκβιάσει με μοχλό τα γεωπολιτικά, επισείοντας το «χαρτί» Πούτιν, χωρίς να συγκινείται- ως υποτιθέμενη αριστερά- για το ποιόν του Πούτιν και του καθεστώτος του. Δεν της βγήκε. Τώρα, μαζί με διάφορες «ανθρωπιστικές» φιοριτούρες, επισείουν ως «άσσο» το προσφυγικό. Ναυτία. Ελπίζω να μην τους βγει ούτε και τώρα.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Υπάρχει; Μέχρι στιγμής αποφάσεις υλοποιούν μόνο τα κράτη, ενώ η Ε.Ε. ως ενιαίο σύνολο μόνο συζητά. Εκείνη η ιδέα να γίνουν κέντρα καταγραφής-διαλογής-παροχής ασύλου στις όμορες με τη Συρία Χώρες τί απέγινε; Αν αντιδρούν οι κυβερνήσεις Τουρκίας, Λιβάνου, Ιορδανίας ας το ξέρουμε. Έχει κάνει μέχρι τώρα προσπάθειες, έχει κάποιο σχέδιο η Ε.Ε. προς αυτή την κατεύθυνση; Ο μόνος τρόπος να μην θαλασσοπνίγονται οι άνθρωποι είναι να υπάρξει νόμιμη είσοδος των προσφύγων στην Ε.Ε. (το έχει επισημάνει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ευρωβουλευτής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Μίλτος Κύρκος). Και όσοι παίρνουν άσυλο, στη συνέχεια να παίρνουν νομίμως αεροπλάνα, τραίνα, πούλμαν και να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους. Εννοείται ότι προϋπόθεση γι αυτό είναι να συναποφασίσουν οι χώρες της Ε.Ε. το μερίδιο (quota) που μπορεί να αναλάβει η κάθε μία, αλλά και άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία. Για τις πλούσιες αραβικές χώρες ας μη μιλάμε καλύτερα, όσο και αν είναι άδικο. Κανείς δεν θα θέλει να πάει σε χώρες ανελεύθερες, γι αυτό και οι πρόσφυγες δεν πηγαίνουν- και θα ήταν πολύ κακό για τ’ ανθρώπινα δικαιώματα να τις πιέσουμε να δεχτούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: