Ο βαθμός 1 της δημοκρατίας


στάσηΣτην αυτοδιοίκηση της πόλης μας από δώ και πέρα σοβαρό ρόλο θα παίξουν τα κοινοτικά συμβούλια. Είναι πολύ σημαντικό ν’ αναβαθμιστούν οι αρμοδιότητές τους, γιατί πρέπει να είναι ο ζωντανός ιμάντας που θα μεταφέρει τα καθημερινά ζητήματα της κάθε γειτονιάς προς το δημοτικό συμβούλιο και τον δήμαρχο.
Τα κοινοτικά συμβούλια είναι ο βαθμός 1 της δημοκρατίας.
Εγώ, ως αρχιτέκτων και «πράσινη» θεωρώ προταρχικής σημασίας για την καθημερινή ζωή κάθε πολίτη την ποιότητα του αστικού περιβάλλοντος, από τα κτίρια και τους δημόσιους ελεύθερους χώρους, έως την πιο «ταπεινή» λεπτομέρεια στον αστικό εξοπλισμό, όπως οι σχάρες απορροής των νερών της βροχής ή η πλακόστρωση των πεζοδρομίων.

Έχει μεγάλη σημασία να εκλεγεί ένα κοινοτικό συμβούλιο από σοβαρούς και καινοτόμους ανθρώπους, ιδιαίτερα στο 1ο Κοινοτικό Διαμέρισμα, που είναι το «πρόσωπο» της πόλης, το ιστορικό κέντρο και οι κεντρικές περιοχές κατοικίας, εμπορίου, πολιτισμού και ψυχαγωγίας, που όμως έχει και σοβαρά προβλήματα που όλοι και όλες βιώνουμε καθημερινά.
67Κεντρικές γειτονιές,όπως π.χ. τα Εξάρχεια/Νεάπολη εδώ και χρόνια μονοπωλούνται από διάφορες ομάδες που επιβάλλουν αποκλεισμούς κατά τα γούστα και τις ιδεοληψίες τους. Αυτά δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν τα βλέπουμε. Επίσης στο κέντρο ο πεζός είναι πολίτης β’ κατηγορίας: η κατάληψη πεζοδρόμων και πεζοδρομίων από αυτοκίνητα, παραεμπόριο και κάθε είδους αυθαίρετες χρήσεις έχει φτάσει στο απροχώρητο. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με ιδέες για ν’ άλλάξουν όλα αυτά και να ζήσουμε καλύτερα.

 

ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΑΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: