Κίνηση Φοιτητών για Ανοιχτές Σχολές


Ξέρω πως η κίνηση θα φάει λάσπη. Θα ακουστούν (αν δεν έχουν ακουστεί ήδη) σχόλια του τύπου «ποιοί κρύβονται από πίσω», «απολίτικοι», «κατευθυνόμενος αποπροσανατολισμός», αντιδραστικοί φοιτητές που βλάπτουν τους αγώνες» και ίσως και άλλα χειρότερα. Από τον τύπο μαθαίνω ότι είναι πρωτοβουλία της ΔΑΠ. Δεν μ΄ενδιαφέρει τι μυαλά κουβαλάει ο κάθε υπογράφων/ουσα. Ξέρω όμως ότι ζητάνε τα αυτονόητα. Το δίκιο των παιδιών που μόχθησαν, μπήκαν στις σχολές και θέλουν να σπουδάσουν, άλλοι που έφτασαν στο πτυχίο και θέλουν να δουλέψουν  ή να πάνε για μεταπτυχιακά εδώ ή στο εξωτερικό. Και δεν μπορεί το μέλλον αυτών των πολλών, που είναι το μέλλον της χώρας,  να εξαρτάται από τις αποφάσεις μειοψηφιών που επιλέγουν ως μορφή «αγώνα» το κλείσιμο των σχολών για να «συμπαρασταθούν»  σε έναν αριθμό απολυόμενων.

το site της κίνησης:  http://anoixtessxoles.gr./

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Εδώ και 5 βδομάδες, η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση βρίσκεται σε διαρκή αναβρασμό. Για ορισμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, όπως το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ, ο χρόνος έχει σταματήσει στις 10 Σεπτεμβρίου.

Κανονικά, οι εξεταστικές θα έπρεπε να έχουν τελειώσει. Αντί για αυτό, δεν ξέρουμε αν θα δώσουμε μαθήματα και πότε.

Κανονικά, οι πρωτοετείς φοιτητές θα έπρεπε να έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα. Αντί για αυτό, δεν γνωρίζουν πότε θα γίνουν οι εγγραφές τους στις σχολές.

Κανονικά, θα έπρεπε να έχουν γίνει οι ορκωμοσίες όσων έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Αντί για αυτό, περιμένουν πότε θα ανοίξει η σχολή, χωρίς να μπορούν να προγραμματίσουν τίποτα με κίνδυνο να χαθούν οι αιτήσεις τους σε μεταπτυχιακά προγράμματα.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Αποφασίσαμε λοιπόν, να αναλάβουμε δράση. Τα πανεπιστήμια είναι χώρος ακαδημαϊκής δραστηριότητας και όχι εργαλείο για πολιτικά παιχνίδια. Από τη στιγμή που κάποιοι κάνουν ελέγχους στις εισόδους και δεν μας αφήνουν να μπούμε στις σχολές ώστε να έρθουμε σε επαφή με τους συμφοιτητές μας και να εκφράσουμε εκεί την άποψή μας, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε σε αυτήν την διαδικτυακή κίνηση.

Αν και εσύ πιστεύεις, ότι βρίσκεσαι στη μέση μιας κατάστασης που δεν δημιούργησες και δεν ευθύνεσαι, υπόγραψε την αίτησή μας. Ένωσε και εσύ τη φωνή σου με τη δική μας και ζήτα μαζί με εμάς, ανοιχτές σχολές!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: