ΕΝΙΑΙΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΩΡΑ!


Ανακοίνωση του thinkΠ    19/9/13

http://thinkpi.gr/?p=514#more-514

ρωγμ'η1240660_10201936210904865_1783563362_n

την 28η οκτωβρίου ας ξαναπούμε πραγματικό ΟΧΙ στο φασισμό!

Σήμερα στις 18 /9/13 έγινε αυτό που φοβόμαστε από καιρό. Η φασιστική βία έφερε έναν νεκρό. Υπήρξαν και άλλοι νεκροί στο παρελθόν που άμεσα ή έμμεσα προκλήθηκαν από φασιστικές ενέργειες, σήμερα όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά: σύμφωνα με τις αστυνομικές πληροφορίες αλλά και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων πρόκειται για δολοφονία που διαπράχθηκε από προμελετημένη ενέδρα επειδή το θύμα εκφράστηκε σε δημόσιο χώρο κατά της Χρυσής Αυγής. Ο δράστης που έχει συλληφθεί ομολόγησε την πράξη του και παραδέχτηκε ότι είναι μέλος της Χ.Α.

Συμπολίτες δημοκράτες, θα αφήσουμε την τρομοκρατία να περάσει; Θα μείνουμε απαθείς όπως στην Γερμανία του ’30; Συμπολίτες που ψηφίσατε Χ.Α. έχετε πια καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για εγκληματική συμμορία; Οι αστυνομικές και δικαστικές διώξεις είναι εκ των ων ουκ άνευ, αλλά δεν είναι αρκετές:

Είναι πια καιρός για ευρύτατο αντιφασιστικό μέτωπο.

Τα πολιτικά κόμματα που επικαλούνται το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία ήρθε η ώρα να παραμερίσουν τις διαφορετικές ερμηνείες για το πώς στρώθηκε ο δρόμος της Μαύρης Νύχτας, για το ποιοι είναι ηθικά ή πολιτικά υπεύθυνοι για το πώς άναψε η φωτιά, γιατί η φωτιά είναι πια στο κατώφλι μας. Δεν πρέπει με κανέναν τρόπο αυτό το έγκλημα να γίνει αντικείμενο του κομματικού ανταγωνισμού για μικροκομματική εκμετάλλευση. Όχι στην πολιτική καπηλεία του αίματος!

Όλοι εμείς οι πολίτες που θέλουμε να ζήσουμε σε μια δημοκρατική χώρα, που δεν θέλουμε στην οικονομική κρίση να προστεθεί και η επικράτηση του φασισμού και να φοβόμαστε ακόμα και να μιλήσουμε, ας αντιταχθούμε στο φασισμό και στον κάθε μορφής ολοκληρωτισμό με όλα τα δημοκρατικά και μη-βίαια μέσα που διαθέτουμε. Η απάντηση στο μίσος και τη βία δεν μπορεί να είναι περισσότερο μίσος και βία. Ταυτόχρονα η απάθεια και η αδράνεια δεν οδηγούν στην εκτόνωση, αλλά στην ενθάρρυνση των εχθρών της δημοκρατίας και στην παραπέρα απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.

Προτείνουμε να ξεκινήσει μια πλατιά καμπάνια για να αφιερωθεί ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία και αλλού σε ένα μήνυμα ενωτικό, μη βίαιο, που θα αντιτίθεται στις σύγχρονες μορφές φασισμού (ΧΑ). Το ΤhinkΠ ξεκινά από σήμερα καμπάνια συλλογής υπογραφών και προτίθεται να πάρει και άλλες πρωτοβουλίες, με την ελπίδα να συμβάλει στη δημιουργία αυτού του απολύτως απαραίτητου αντιφασιστικού μετώπου.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: