Επιτέλους ένα σημαντικό θετικό βήμα κατά της μάστιγας των ναρκωτικών: Ο νέος νόμος που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή


Εδώ και πολλά χρόνια όλοι οι σοβαροί ερευνητές του προβλήματος των ναρκωτικών υποστηρίζουν την αντιαπαγορευτική πολιτική, γιατί έχει διαπιστωθεί ότι η καταστολή δεν έχει αποτρεπτικό αποτέλεσμα για τη χρήση, ενώ αντίθετα η παρανομία αυξάνει την τιμή των απαγορευμένων ουσιών, αυξάνοντας σε δυσθεώρητα ύψη τα κέρδη του οργανωμένου εμπορίου και τη δύναμή του στη διάβρωση αστυνομικών, δικαστικών και σωφρονιστικών αρχών, ακόμη και των ίδιων των κυβερνήσεων. (Είναι πολλά τα λεφτά...) Σε χώρες μάλιστα όπως μέχρι τώρα η Ελλάδα, όπου όλες οι ουσίες είναι εκτός νόμου, χωρίς διάκριση, διευκολύνεται το πέρασμα των χρηστών από τα απλά ευφορικά ψυχότροπα, όπως η κάνναβη, στα βαριά οπιούχα και άλλα τοξικά χημικά, καθώς και η παγίδευσή τους στα εγκληματικά κυκλώματα . (Εννοείται πως η κατάχρηση κάθε ουσίας, ακόμη και νόμιμης όπως το αλκοόλ και η τροφή, είναι βλαπτική) Αντίθετα η διεθνής εμπειρία έχει δείξει εδώ και χρόνια ότι, όπου εφαρμόστηκε αντιαπαγορευτική πολιτική και διαχωρισμός ουσιών, μειώθηκαν κατακόρυφα οι βλάβες από τη χρήση και αυξήθηκε η μέση ηλικία των χρηστών, δηλαδή ανακόπηκε το κύμα εισόδου νέων χρηστών νεαρής ηλικίας.

Ο νόμος που πέρασε σήμερα αποδεσμεύει επιτέλους πλήρως την ατομική χρήση από το εμπόριο και την αποποινικοποιεί. Οι χρήστες κατοχυρώνουν πλέον το δικαίωμα στην θεραπεία αντί της αυτεπάγγελτης φυλάκισης που ίσχυε μέχρι σήμερα, ενώ η αυτοκαλλιέργεια κάνναβης για προσωπική χρήση μετατρέπεται σε πταίσμα. Παράλληλα θεσπίζονται βαρύτερες ποινές για το οργανωμένο εμπόριο. Στη Βουλή σήμερα ψήφισαν υπέρ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ και κατά ΝΔ, ΛΑΟΣ και ΚΚΕ. Διαβάστε (και θαυμάστε) την ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Επίσης πολύ θετική ήταν η πρόσφατη απόφαση για αποκέντρωση των σημείων χορήγησης μεθαδόνης στα μεγάλα νοσοκομεία, ώστε ν’ αποσυμφορηθεί το κέντρο, να υπάρχει αρτιότερη περίθαλψη και καλύτεροι όροι αστυνόμευσης κατά των εμπόρων. Είμουν παρούσα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, κατά τη συζήτηση σχετικά με την υπαγωγή και του (δημοτικού ) νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ στο πρόγραμμα. Η στάση των δημοτικών συμβούλων του ΚΚΕ ήταν απίστευτη, ήταν αντίθετοι στα πάντα- αλλά κυρίως αντίθετοι στο ίδιο το πρόγραμμα μεθαδόνης- ως συνεπείς εχθροί  κάθε πλουραλισμού, παραδέχονται μόνο τα στεγνά προγράμματα. (Σίγουρα στην ονειρεμένη τους κοινωνία η αποτοξίνωση θα είναι υποχρεωτική…) Είχαν προσκαλέσει και κάτι συλλόγους γονέων, ελεγχόμενους από το ΚΚΕ, που ωρύονταν, γονείς που είναι πεπεισμένοι ότι το επόμενο παιδί, που θα βρεθεί νεκρό, αποκλείεται να είναι το δικό τους. Τύφλωση, πουριτανισμός και υποκρισία.

Κινούμαι καθημερινά λόγω της δουλειάς μου μεταξύ 3ης Σεπτεμβρίου/Σολωμού- Τοσίτσα- πλατείας Εξαρχείων και έχω πλήρη εικόνα. Ελπίζω το επόμενο βήμα να είναι ένας νόμος που να θεσμοθετεί και τη χορήγηση ηρωίνης από τα νοσοκομεία σε τιμή ανάλογη της μορφίνης που χορηγείται στους καρκινοπαθείς. Αλλά το θέμα είναι τεράστιο δεν εξαντλείται εδώ.

Για περισσότερα διαβάστε την ανακοίνωση της ελευθεριακής αντιαπαγορευτικής οργάνωσης «ΗΛΙΟΣΠΟΡΟΙ»

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: