Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ η καλύτερη!


Υλικά: Μία γαλοπούλα για 5-6 άτομα. (4-5 κιλά)

         3/4 κιλού κιμά ανάμικτο μοσχάρι- χοιρινό

         μισό κιλό κάστανα για ψητά

         βούτυρο γάλακτος και λάδι

         αλάτι, πιπέρι, κανέλλα τριμμένη, κουκουνάρι.

         ανάλογες πατάτες.

Ψήνουμε τα κάστανα (αφού τα έχουμε χαράξει για να μη σκάσουν) και τα κόβουμε στα τέσσερα. Καβουρδίζουμε τον κιμά. Ρίχνουμε τα κάστανα, βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι, την κανέλλα, το κουκουνάρι με μία-μιάμισυ κουταλιά σούπας βούτυρο και τα γυρίζουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά. Γεμίζουμε τη γαλοπούλα στην κοιλιά και στη γούσα και τη ράβουμε. Τη βάζουμε στο φούρνο με το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι. (Η γαλοπούλα είναι μεγάλο, χοντρό πουλί και θέλει αρκετές ώρες σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία- 3-4 ώρες). Προσθέτουμε τις πατάτες μιάμιση-δύο ώρες πριν το τέλος. Τότε ανεβάζουμε και τη θερμοκρασία για να ροδίσει η κρούστα.

Καλή όρεξη και Χρόνια Πολλά!

Advertisements

2 Responses to Η ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΟΥ η καλύτερη!

  1. Ο/Η antonis λέει:

    Επειδή την έχω δοκιμάσει την συνιστώ θερμότατα

  2. Ο/Η maria T. λέει:

    θα τη στείλω στη μητέρα μου να τη δοκιμάσει γιατί αυτή μας μαγειρεύει ακόμα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: