ΑΣΦΑΛΗ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


Η GREENPEACE ΣΤΟΝ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ NOGENT- SUR-SEINE (περιοχή Παρισιού)  και σε άλλους τρείς πυρηνικούς σταθμούς.

Στις 5/12 ξημερώματα,ακτιβιστές και ακτιβίστριες της Greenpeace διείσδυσαν στον κεντρικό πυρηνικό σταθμό του Νogent (ανέβηκαν μέχρι τον κεντρικό τρούλλο που τον στεγαζει) για να αποδείξουν τις αδυναμίες ασφάλειας των πυρηνικών εργοστασίων.  Επέλεξαν να εστιάσουν στο συγκεκριμένο εργοστάσιο γιατί είναι το πλησιέστερο στο Παρίσι. Οι ακτιβιστές συνελήφθησαν.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΗΣ GREENPEACE
Δελτίο τύπου 5 Δεκεμβρίου 2011

Σήμερα το πρωί, ακτιβίστριες και ακτιβιστές της Greenpeace διείσδυσαν σε διάφορα γαλλικά πυρηνικές εργοστάσια. Συγκεκριμένα, κατόρθωσαν να αναρριχηθούν πάνω στη στέγη του κεντρικού πυρηνικού σταθμου Nogent. Απέδειξαν έτσι τις αδυναμίες των πυρηνικών μας σταθμών που είναι εκτεθιμένοι σαν ανεμόμυλοι.

Ο Η. Guaino (σύμβουλος του Σαρκοζύ-σ.τ.μ.) θεώρησε τους ακτιβιστές της Greenpeace «ανεύθυνους». Αντίθετα, πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που έθεσαν σε δοκιμασία την ασφάλεια των σταθμών με αυτόν τον «δωρεάν ελεγχο». Η Greenpeace άνοιξε μια νέα τρύπα στο μύθο της γαλλικής πυρηνικής ασφάλειας.

Ο κίνδυνος για ανθρώπινες ζωές και ο κίνδυνος από τρομοκρατικές ενέργειες πρέπει επιτέλους να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις πυρηνικές αρχές και την κυβέρνηση. Η πυρηνική ενέργεια δεν είναι πιο ασφαλής στο Nogent απ’ ό,τι στο Τσερνομπίλ ή στη Φουκουσίμα.

Cécile Duflot, Γραμματέας της ’Europe Ecologie- les Verts

ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ και η συμφωνία Πρασίνων-Σοσιαλιστών

Σήμερα το 75% της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται στη Γαλλία είναι από πυρηνικά.  Μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις και εν όψει των επικείμενων προεδρικών εκλογών (Απρίλιος 2012) οι Γάλλοι Πράσινοι –Europe Ecologie- les Verts συμφώνησαν με το Γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα την μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από πυρηνικά στο 50% μέχρι το 2025, με παράλληλη αποφασιστική στροφή στις ανανεώσιμες πηγές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: