Άλλη μία θρησκευτική γιορτή: «Μνήμη Αλέξη Γρηγορόπουλου»


Είναι δίκαιο να διαδηλώνει κανείς για να εκφράσει την οργή και τη διαμαρτυρία του όταν:

-Διαπράττεται ένας φόνος άοπλου πολίτη από ένοπλο αστυνομικό- πράγμα που έγινε αυθόρμητα την επόμενη του φόνου του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

-Όταν υπάρχουν ενδείξεις ότι το έγκλημα πάει να κουκουλωθεί και ο δράστης να μείνει ασύλληπτος/ ατιμώρητος.

-Όταν ο δράστης δικάζεται αλλά παρά τις εδείξεις/αποδείξεις αθωώνεται ή πέφτει στα μαλακά, σε κατάφωρη αντίθεση με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

Εκτός από το πρώτο, οι άλλες δύο προϋποθέσεις δεν συντρέχουν: Ο δράστης και ο συνένοχός του έχουν συλληφθεί, δικαστεί και καταδικαστεί με τις βαρύτερες των ποινών- δράστης με ισόβια, ο άλλος με πολύχρονη κάθειρξη.

Επομένως οι διαδηλώσεις «για τα δύο χρόνια από το θάνατο του Αλέξη» ανήκουν στη σφαίρα της θρησκευτικής τελετουργίας και όχι στη σφαίρα της πολιτικής παρέμβασης. Για αρκετούς μάλιστα έχουν μόνο το χαρακτήρα της νοσταλγίας για το «Δεκέμβρη», για τη μέθη της καταστροφής, για την απελπισμένη προσπάθεια να αναβιώσει η αυταπάτη της εξέγερσης.

Η νεολαία της Ελλάδας έχει πολλούς λόγους να εκφράσει την οργή της με διαδηλώσεις : Εναντίον της προηγούμενης (της δικής μου) γενιάς που σπατάλησε τον εθνικό πλούτο  χωρίς να παράγει και φορτώνει τώρα τη νεώτερη γενιά με τη βαριά μυλόπετρα του χρέους. Που βούλιαξε τα ασφαλιστικά ταμεία με συντάξεις πρόωρες και δυσανάλογες για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας και τώρα αφήνει τους νεώτερους  χωρίς προοπτική σύνταξης. Θα έπρεπε να διαδηλώσουν εναντίον των δασκάλων τους που δεν προσπάθησαν για μια πραγματική παιδεία και τους άφησαν αγράμματους. Εναντίον των παπάδων που τους δηλητηριάζουν τα μυαλά με εθνικισμούς, ρατσισμούς και με επικίνδυνες απόψεις για ανύπαρκτα αμαρτήματα.

Δεν βλέπω τέτοιες διαδηλώσεις. Αντί γι αυτό βλέπω ένα μέρος της νεολαίας να υπακούει πειθήνια στα κελεύσματα κομματαρχών, συνδικαλιστών, αναρχο-πατέρων. Κρίμα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: